Hej!
Denna sida har upphört.
Vår nya sida hitter du på adressen
www.ljungskile.org

Du är här: Startsida >

OM LJUNGSKILE
Sidan uppdaterad 2017-02-17
Dela |
 

Hav och skog, kultur och idrott.
   Ljungskile är inte stort, men här finns mycket att göra. Och saknar du storstadens puls är den inte långt borta.
   Ljungskile ligger vid en havsvik innanför Orust, sex mil norr om Göteborg och två mil söder om Uddevalla.


Idrott

Ljungskile är väl numera mest känt för sitt fotbollslag, som gick från division 6 till allsvenskan på sex säsonger. Under 2008 spelar laget åter i Allsvenskan! Till svenska eliten hör också friidrottslaget, som heter Hälle IF efter ett bostadsområde i samhället. Här finns dock inte bara idrott.

Upp


Kultur

Föreningslivet är levande med folkhögskolan som ett kulturellt centrum. Filmstudion ger bioföreställningar varje tisdag i samarbete med Hälle IF. I Ljungskilegården arrangerar jazzklubben L'Jazz konsert en kväll i månaden. Huset fylls då av ortsbor och folkhögskolans studerande, som träffas kring mat och musik.

Upp


Service

I centrum finns affärer, postservice, bank, restaurang, pub, pizzerior, bibliotek, apotek, tandläkare och vårdcentral. Det mesta du kan tänkas behöva finns nära till hands.

Folkhögskolan är den största arbetsplatsen med cirka 100 anställda. Här finns också en hel del småföretag. Kommunikationerna är mycket goda.

Upp


Natur

På sommaren är det bad, fiske, segling och annat båtliv som gäller. Västkustvintern är opålitlig, men för det mesta ligger viken frusen åtminstone några veckor, så att man kan ägna sig åt isfiske eller skridskoåkning.

Folkhögskolan gränsar till Bredfjället - en bergsplatå med skog och småsjöar. Området är delvis ett naturreservat. Vandringsleder på sommaren och skidspår på vintern gör den vilda skogsnaturen lättillgänglig.

Upp


Mer …

Vad som händer i Ljungskile kan du ta del av i Ljungskile Nyheter, som är en webbtidning och webbradio producerad av Journalistlinjen.

Här kan du se hur vädret i Ljungskile är.

  Upp
Ljungskile folkhögskola     Besök Valdemar Svenssons väg 11, Ljungskile     Post 459 80 Ljungskile     Telefon 0522-68 69 00
20534
 
2