Hej!
Denna sida har upphört.
Vår nya sida hitter du på adressen
www.ljungskile.org

Du är här: Startsida >
NYHETER
2012-11-03
NORDISKT SAMARBETE KRING MILJÖFRÅGOR
Folkhögskolan som ett "glokalt" omställningscentra för hållbar utveckling. Det är målet för ett nordiskt projekt som Ljungskile folkhögskola deltar i.
2012-10-02
TEMADAG MED RÄDDNINGSMISSIONEN
En heldag med föreläsningar om socialt arbete. Det bjöd Göteborgs Räddningsmission på tisdagen den 2 oktober.
2012-05-07
DEIDRE PALACIOS FICK SITT CIVILKURAGEPRIS
Det var sång, musik, tal och lite teater när Deidre Palacios fick sitt Antigonepris måndagen den 7 maj. Även vårsolen lyste lägligt på pristagaren.
2012-04-20
NÄTAKTIVIST FÅR ANTIGONEPRISET
2012 års Antigonepris tilldelas Deidre Palacios, initiativtagare till Facebookgruppen Ta håret tillbaka. Prisutdelning sker måndagen den 7 maj.
2012-03-19
MP-SPRÅKRÖR BESÖKTE LJUNGSKILE
Gustav Fridolin vill vara en lyssnande politiker. Därför besökte han folkhögskolan på måndagen.
2012-02-13
TÖRSTIGA ELEVER PÅ SCEN
Femton personer med svår törst fyllde Grundtvigsalens scen på måndagförmiddagen. Det var Teater Måndag som spelade Törst – en pjäs om människornas törstan efter meningen med livet.
2012-01-30
SCENFORUM MED FINT SKÅDESPELARBESÖK
Skådespelaren Henric Holmberg var gäst på folkhögskolans Scenforum 30/1. Där pratade han om arbetet med filmen Sven Klangs kvintett, som också visades.
2012-01-23
NYTTÅRSFORUM LOCKADE ETT HUNDRATAL BESÖKARE
Ett hundratal personer deltog i helgens Nyttårsforum 2012. Föreläsningar varvades med musik, teater, poesi och samtal.
– En fantastisk helg! summerar Ann-Kristin Falkeby, en av arrangörerna.
2011-11-14
SYDAFRIKANSKA STJÄRNOR PÅ FOLKHÖGSKOLAN
Omkring 3.000 kronor samlades in när den sydafrikanska kören Star for life bjöd på bejublad konsert på folkhögskolan måndagen den 7 november. Pengarna ska användas till att minska spridningen av hiv och aids i utsatta områden i Afrika.
2011-10-26
NOMINERA TILL ANTIGONEPRISET
Våren 2012 delas Antigonepriset ut för femte gången. Nu kan du nominera din kandidat.


Lördagen den 3 november 2012
NORDISKT SAMARBETE KRING MILJÖFRÅGOR
Folkhögskolan som ett "glokalt" omställningscentra för hållbar utveckling. Det är målet för ett nordiskt projekt som Ljungskile folkhögskola deltar i.
Ljungskile folkhögskola är med i ett nordiskt miljösamarbete med folkhögskolor och miljöorganisationer i Sverige, Norge och Danmark. Bakgrunden är att det krävs en omställning av både produktion och konsumtion för att komma till rätta med klimat- och miljökrisen.

För att finna lösningar krävs kunskap och handlingsberedskap och en dialog med medborgare, organsationer, myndigheter och näringsliv. Syftet med projektet som finansieras av Nordiska ministerrådet är att folkhögskolorna i Norden skall utvecklas till glokala omställningscentra för en mer hållbar utveckling. Ordet glokal är en innovation som framhäver hur lokala och globala processer samverkar.

Förra veckan, vecka 43, var det en första samling på Vestjyllands Höjskole vid Ringköbing och vi fick veta att den folkhögskolan är helt självförsörjande med el och värme genom vindkraft, jordvärme och solceller.

Vi på Ljungskile folkhögskola har också arbetat målmedvetet under senare år med att belatsa miljön så lite som möjligt, bland annat använder vi ingen olja utan värmer alla fastigheter med pellets. Vi köper också så mycket ekologiskt odlat som möjligt till köket och strävar efter att minska pappersförbrukningen. Teman om miljö och klimat ingår självklart i den pedagogiska verksamheten både teoretiskt och praktiskt.

Ljungskile folkhögskola är ju på många sätt ett centrum i bygden och vi får se hur vi kan få en aktiv roll i omställningsarbetet även utanför skolan.

ANN-KRISTIN FALKEBY
Skolledare
Sidan uppdaterad 2012-11-03
 
Upp
Ljungskile folkhögskola     Besök Valdemar Svenssons väg 11, Ljungskile     Post 459 80 Ljungskile     Telefon 0522-68 69 00
21279
 
3